Simțul mirosului și nasul păsărilor

Nu a fost o chestiune foarte dezbătută de ornitologi dacă păsările au un simț al mirosului sau nu. Datele moderne bazate pe experimente și anatomie, atât a foselor nazale cât și lobiilor olfactivi ai creierului, sugerează că cele mai multe păsări nu au practic nici un simț de miros. Excepțiile sunt păsările Kiwi care sunt lipsite de vedere și vânează viermi folosind simtul mirosului. Kiwi este o pasăre acarinată din Noua Zeelandă, pe cale de dispariție, înaltă de 30 cm, cu aripile atrofiate, lipsită de claviculă, care se hrănește cu larve de insecte și duce o viață nocturnă.
Mai multe specii din familia tubenoses, care pot detecta mirosul uleiurilor de pește,  plutesc pe suprafața mării, permițându-le să găsească bancurile de pești sau hamsii, pentru că hrănirea lor murdară produce o spumă uleioasă ce se formează pe suprafața mării.
Al treilea grup de păsări sunt vulturii, care sunt cunoscuți că folosesc mirosul pentru a localiza alimentele. Alte grupuri de păsări au lobi olfactivi bine dezvoltați, dar pentru care dovezile reale de utilizare a mirosului pentru a localiza prada este lipsită. Acestea includ diverse pasari de balta, multe păsări de apă și lăstunii mari.

Fitofarmacia.ro este un magazin online care respectă legea și bunele practici în comerțul electronic, este un magazin de încredere și a demonstrat utilizatorilor că este ușor să cumpere online.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

+
%d blogeri au apreciat asta: