Solutii de combatere pentru gandacii de bucatarie

Gandacii sunt unele dintre cele mai rezistente insecte de pe planeta. Acestea sunt vechi de cand lumea si sunt imprastiate peste tot in lume. Gandacii pot  altera mancare si nu in ultimu rand transporta germeni de toxiinfectii alimentare pe tot corpul acestora creand probleme de sanatate omului.  

Un gandac indexpoate da nastere la 800 de pui in fiecare an ceea ce rezulta ca distrugerea acestor insecte este imposibila. Datorita acestui fapt nu ne ramane decat sa incercam pe cat posibil sa-i distrugem macar din casele, apartamentele noastre. Multi isi spun ca acesti gandaci de bucatarie sunt foarte greu de controlat. Gresit: curatenia, folosirea unui insecticid profesional si utilizarea acestuia in cateva tratamente, va duce la eliminarea definitiva a gandacilor.

Gandacii de bucatarie se inmultesc si se dezvolta rapid. Unul este suficient pentru a dezvolta o populatie. In urma cercetarilor s-a demonstrat ca gandacii prezinta probabil cel mai puternic impuls sexual dintre toate vietuitoarele de pe Terra.  In primul rand identificati daca aveti cuiburi de gandaci in casa si apoi treceti la utilizarea insecticidului.

Se recomanda ca dupa aplicarea insecticidului sa parasiti spatiul tratat aproximativ de 2-3 ore, timp in care puteti sa lasati geamurile deschise pentru a se aerisi. De asemenea se recomanda ca in cazul tratamentului prin pulverizare sa va protejati cu o masca (fie de unica folosinta, fie de gaze) si manusi pentru protectie.

O alta metoda de combatere a gandacilor este folosirea insecticidului sub forma de gel, Globol gel, care are efect atractant si virus asupra gandacului iar in momentul in care gandacul ia contact cu substanta nu moare imediat avand posibilitatea de a raspandi otrava si in cuiburile acestuia. Inainte de utilizare tubul in care substanta Globol Gel se afla se framanta bine apoi se aplica cate o bobita de gel pe un carton sau efectiv pe podea prin locurile in care gandacii isi fac veacul.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s