Tratamente impotriva soarecilor si sobolanilor – Deratizare

Inainte de a incepe orice fel de tratament eliminati toate conditiile de supravietuire a rozatoarelor precum ar fi: eliminarea buruienilor, molozului, gunoiului menajer. Containerele si tomberoanele sa fie curatate in mod regulat, atat in interior cat si la exterior.

Pentru eradicare rozatoarelor sunt folosite substante chimice. Substantele trebuie sa fie aplicate de catre personal instruit in mod corespunzator si in conformitate cu normele de producatori. Lupta impotriva sobolanilor si soarecilor necesita un plan grijuliu, studiind in prealabil ecologia lor si combinarea a doua tehnici esentiale: deratizarea pasiva si deratizarea activa.

Deratizare pasiva:
C8onsta intr-o blocada alimentara, deoarece ei nu pot sta mai mult de 48 de ore in repaus alimentar. Prin controlul alimentar scaderea fertilitatii si a migratiei de sobolani va fi in scadere, astfel scopul fiind atins. Prin metoda de blocada alimentara se intelege urmatoarele:  evitati risipa de alimente si apa, inclusiv alte surse de umiditate. Pentru a nu avea acces la facilitatile noastre ai pentru a ramane blocati, se obtureaza toate gaurile si fisurile cu ciment si sticla iar pe acoperis se aplica o plasa metalica cu ochiurile foarte mici. Capcanele si cursele pentru rozatoare sunt utile pentru identificarea acestora si gradul de infestare.

Deratizare activa:
Principalele metode folosite sunt substantele chimice, care pot fi impartite in doua grupe :

Substante care produc o moarte letala. In acest caz otravurile sunt utilizate când este necesar intr-un timp scurt, pentru a distruge  o epidemie mare de sobolani sau soareci. Unele dintre acestea sunt: stricnina, ambele foarte toxice si periculoase pentru om, sulfat de taliu, trioxid de arsen si fosfura de zinc, care sunt, 2 % fluoracetamina. Toate aceste substante sunt descurajate de Uniunea Europeana, pentru ca sunt substante care provoaca o moarte letala la rozatoare cat si la om.

Substante anticoagulante: Bromadiolon, Difenacum, Brodifacoum, etc. Moartea rozatoarelor se produce lent prin hemoragie interna. Dezavantajul acestor produse ce contin substante anticoagulante este ca in timp din generatie in generatie de rozatoare, acestea nu vor mai consuma produsul.

Tratamentul se efectueaza la sediul sau locuinta dvs. prin plasarea momeli in locurile potrivite: canalizare, subsoluri, jgheaburi, etc. in locuri inaccesibile pentru oameni si animale cu posibilitatea de urmarirea temperaturii inainte de a folosi momeli solide sau lichide. Nu va fi nici o limita maxima de aplicare si dupa 4 sau 5 zile va survenii moartea rozatoarelor. Sobolanii sau soarecii bolnavii vor murii mai devreme de cele 4-5 zile. In caz de dificultate exceptionala in vederea realizarii serviciului de deratizare, este posibil sa se utilizeze alte lichide sau rodenticide alternative dedicate in principiu pentru cazuri extreme .

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s