Erbicid pentru combaterea in postemergenta a buruienilor mono si dicotiledonate anuale si perene din culturile de porumb.

erbicid equip

Equip prezinta o sistemie completa, fiind preluat rapid de buruieni in doua ore de la aplicare. Precipitatiile ulterioare nu afecteaza actiunea erbicidului.

Equip conduce la stoparea cresterii buruienii dupa 1-3 zile, ingalbenirea sau inrosirea frunzelor dupa 4-10 zile si necrozarea progresiva a lastarilor dupa 7-20 zile, urmata de moartea plantei. Formularea O desi mareste atat aderenta pe frunze cat si capacitatea de patrundere in planta.

Mod de utilizare: Equip se aplica postemergent. Pentru combaterea buruienilor monocotile si dicotile anuale, tratamentul se efectueaza cand plantele de porumb au 4-6 frunze iar buruienile sunt in faza de 2-4 frunze.

Pentru combaterea costreiului din rizomi, tratamentul se efectueaza cand plantele de porumb au 6-8 frunze iar costreiul are 15-20 cm inaltime. Pentru combaterea pirului, tratamentul se efectueaza cand pirul are pana la 10 cm inaltime iar infestarile sunt moderate.

Atentie! A se agita bine flaconul inainte de golire in rezervorul instalatiei de stropit.

Buruieni combatute
Momentul aplicarii
Doza
Porumb
Monocotile si dicotile anuale
Postemergent
1,0-1,5l/ha
Costrei (Sorghum halepense) din rizomi
Postemergent
1,75-2,5l/ha
Pir (Agropyron repens)
Postemergent
2,5l/ha


Buruieni monocotiledonate:
Agropyron repens (pir tarator)
Alopecurus myosuroides (coada vulpii)
Apera spica-venti (iarba vantului)
Avena fatua (odos)
Echinochloa crus-galli (iarba barboasa)
Lolium multiflorum (raigras anual)
Panicum miliaceum (mei)
Poa annua (firuta)
Setaria sp. (mohor)
Sorghum halepense (costrei din seminte si rizomi)
Samulastra de grau si orz

Buruieni dicotile:Abutilon theophrasti (teisor)Amaranthus retroflexus (stir)Ambrosia artemisiifolia Anagallis arvensis (scanteiuta)Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului)Datura stramonium (ciumafaie)Galinsoga parviflora (busuioc salbatic)Lamium purpureum (sugel puturos)Mercurialis annua (trepadatoare)Raphanus raphanistrum (ridiche salbatica)Rumex crispus (macris)Sinapis arvensis (mustar salbatic)Solanum nigrum (zarna)Stellaria media (rocoina)Thlaspi arvense (pungulita)Samulastra de rapita si lucerna

Selectivitate: Equip are o buna selectivitate fata de hibrizii de porumb. In conditii de stres al culturii (temperaturi peste 30grade/Celsius, inghet, inundatii), in prima saptamana dupa tratament porumbul poate prezenta anumite simptome tranzitorii la nivelul frunzelor (incetinarea cresterii, usoara decolorare), care dispar insa rapid si nu influenteaza dezvoltarea ulterioara a culturii si nivelul recoltei. Culturi precum porumbul si soia pot fi semanate pe terenurile unde s-a aplicat recent Equip. In principiu, orice cultura poate fi semanata in deplina siguranta dupa trei luni de la aplicarea erbicidului. 

Substanta activa: Foramsulfuron 22,5g/l + Isoxadifen-etil (safener) 22,5g/l
Clasificare: Xi-iritant; N-peiculos pentru mediu
Mod de prezentare:1l, 5l

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s