Sterilizant de sol cu actiune nematocida, insecticida si fungicida, efect erbicid asupra semintelor din sol.

Sterilizant de sol cu actiune nematocida, insecticida si fungicida, efect erbicid asupra semintelor din sol. Sterilizant de sol, cu actiune nematocida, insecticida si fungicida. Efect erbicid asupra semintelor din sol.
Mod de actiune: Produsul Basamid granule este un sterilizant al solului ce se aplica la suprafata solului si se incorporeaza in sol. In conditii de umiditate produsul se descompune formand un gaz sterilizant cu efect nematocid, fungicid, insecticid si erbicid. Pentru o actiune erbicida se recomanda acoperirea cu folie a solului tratat sau compactarea si inundarea solului pentru a retine gazul sterilizant o perioada cat mai lunga in sol. Dupa disiparea gazului se poate semana sau planta, produsul nu lasa reziduuri toxice in sol, produsii de descompunere sunt nutrienti pentru plante.
Basamid granule se aplica la temperaturi mari de 6 grade/Celsius, cand solul este umed. Se recomanda sa se pastreze umiditatea solului inainte, in timpul si dupa aplicarea produsului, la aproximativ 60% din capacitatea de camp.

Obiectiv
Doza kg/ha
Doza kg/100mp
Mana de sol a tomatelor (Phytophtora parasitica)
500
5
Fuzarioza (Fusarium spp.)
500
5
Uscarea vasculara (Verticillium dahliae)
500
5
Nematodul plantelor de sera (Meloidogyne icognita)
500
5
Coropisnita (Gryllotalpa gryllotalpa)-omologare 2010
250
2,5

Timp de pauza: intre ultimul tratament si semanat sau plantat se asigura un timp de pauza de 10-30 zile in functie de temperatura solului; cu cat este mai scazuta (minim 6 grade/Celsius) cu atat timpul de asteptare este mai lung (peste 30 zile). Se face testul Creson pentru verificarea ventilarii corespunzatoare a solului. Testul Creson se face cu seminte de salata puse la germinat in mostre de sol tratat; daca acestea nu germineaza solul mai trebuie lasat sa se aereze si se intervine cu lucrari de sol pentru aerare, dar nu mai adanci decat a fost incorporat produsul.
Rotatia culturilor: Rotatia culturilor este afectata, produsul avand efect erbicid, poate afecta cultura in conditiile unei aplicari necorespunzatoare.
Dupa aplicarea produsului pana la semanatul unei culturi pot trece minim 10 zile si maxim 35 de zile in functie de temperatura solului si lucrarile efectuate.

Momentul aplicarii: Produsul Basamid granule se aplica inainte de infiintarea culturii, pe substratul de cultura sau prin incorporare in substratul de cultura pentru rasadnite si se aplica cu 10 pana la 35 de zile inainte de semanat sau plantat in functie de temperatura solului.
Tehnica de aplicare: Produsul Basamid granule poate fi aplicat cu orice echipament terestru pentru aplicat granule pe intreaga suprafata si care poate fi reglat pentru doze de 300-600kg/ha sau se poate aplica manual cu echipament de protectie adecvat (manusi de cauciuc).
Substanta activa: Dazomet 97%
Clasificare: Xi-iritant; N-periculos pentru mediu
Mod de prezentare: 1kg, 20kg

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s