Erbicid sistemic, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase, porumb, ceapa, livezi, si pajisti.

Erbicid sistemic, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase, porumb, ceapa, livezi, si pajisti.Erbicid sistemic, omologat pentru combaterea in postemergenta a buruienilor dicotiledonate din culturile de cereale paioase, porumb, ceapa, livezi, si pajisti.
Mod de actiune:
Cerlit este un erbicid sistemic, substanta activa fluroxipir meptil fiind usor translocata, care, la buruienile sensibile, provoaca o reactie tipic auxinica la numai cateva ore dupa aplicare, manifestandu-se prin rasucirea frunzelor, ingalbenire si brunificare.
Mod de utilizare:
Cerlit este omologat ca erbicid postemergent pentru combaterea buruienilor dicotiledonate din cerealele paioase, porumb, pajisti, ceapa, plantatii de mar. Combate buruienile „problema” care cauzeaza cele mai mari pagube in culturile de cereale din zonele infestate cu Galium aparine (turita) si Galeopsis tetrahit (lungurica).
Perioada de aplicare: Cerlit este perfect tolerat de cerealele paioase, intr-o fereastra foarte larga de aplicare, de la infratire pana la aparitia spicului. Asigura un procent foarte bun de combatere a Galium aparine (turitei) in toate stadiile de crestere, eficienta maxima obtinandu-se in stadiul de crestere activa al buruienilor.
In cazul infestarilor si cu celelalte buruieni sensibile mentionate, este indicat sa se aplice in faza tanara a acestora  (rozeta, la 5-6 frunze adevarate).
La infestarile mixte cu alte buruieni rezistente, daca produsul Cerlit se aplica in amestec cu sare DMA sau alte erbicide hormonale, tratamentul se executa pana la aparitia primului internod.
La porumb, se aplica in stadiu de 4-6 frunze al culturii, buruieni dicotiledonate perene 2-4 frunze.

La pajistiaplicarea se face in baza de rozeta a buruienilor.
Nu creeaza probleme de remanenta pentru culturile postmergatoare.
Volumul de apa utilizat pentru prepararea solutiei de stropit este de 200-400l/ha.

 
Principalele buruieni combatute: Galium aparine (turita, in orice stadiu de dezvoltare), Galeopsis tetrahit (lungurica), Convolvulus arvensis (volbura), Rubus spp. (zmeur, mur) Rumex spp. (macris), Stellaria media (rocoina), Thlaspi arvense (pungulita), Myosotis arvensis (nu ma uita), Polygonum spp. (troscot), Xanthium spp. (cornuti), Amaranthus retroflexus (stir salbatic), Sinapis arvensis (mustar salbatic), Solanum nigrum (zarna), Vicia spp. (mazariche), Calystegia sepium (volbura mare), Bilderdykia convolvulus, Caspella bursa pastoris (traista ciobanului), Lamium spp. (sugel), samulastra de floarea soarelui (la faza de 4-8 frunze), Taraxacum officinale (papadia), Abutilon theophrasti (teisor), Urtica spp. (urzica), Datura stramonium (ciumafaie), Portulaca oleracea (grasita), Equisetum arvense (coada calului).

Compatibilitate: Cerlit poate fi combinat cu ingrasaminte foliare. Pentru completarea spectrului de combatere poate fi combinat cu alte erbicide, inclusiv sulfonilureice, DMA 6, Esteron Extra 600 EC, Lontrel 300. Inainte de utilizare este necesara consultarea tabelelor de compatibilitate si efectuarea unui test practic

Buruieni combatute
Momentul aplicarii
Doza
Dicotiledonate (inclusive Galium, Galeopsis, Convolvulus, Stellaria)
Postemergent
0,4l/ha (asociat cu 2,4 D) ;
0,8l/ha (singur)
Porumb
Dicotiledonate perene (Convulvulus, Calystegia)
Postemergent
1,0 l/ha
Pajisti
Dicotiledonate anuale si perene din pajisti si loturi semincere
Postemergent
1,0 l/ha
Mar (livezi pe rod)
Dicotiledonate (Rumex sp.,Rubus sp., Polygonum convolvulus, Polygonum aviculare,Stellaria media, Convolvulus)
Postemergent
1,5 l/ha
Ceapa semanata direct
Dicotiledonate anuale si perene
Postemergent
0,6l/ha
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s