Marul

Marul este un fruct foarte important din punct de vedere energetic in alimentatia omului.
Ele pot ajuta in principal la functionarea stomacului si al plamanilor.
In afara de consumarea in stare proaspata, merele se pot consuma in stare de suc, gem, dar si ca adaus la diferite bucate (placinta, torta, chec si altele).

Dintre functiunile importante pentru organism al consumului de mere, putem mentiona:

– Au un efect calmant.

– Hidrateaza plamanii in cazurile de uscaciune.

– Reduc fierbinteala data de zilele ferbinti de vara.

– Protejeaza (intr-o oarecare masura) plamanii de efectele nocive ale fumatului.

– Prin continutul de pectina, merele reduc colesterolul si elimina metalele grele (plumb si mercur) precum si rezidurile date de radiatii..

– Prin continutul de acic tartaric si malic care inhiba dezvoltarea a bacteriilor se folosesc ca remediu in cazurile de indigestie….

In prezent marul se cultiva in 84 de tari , din care 35 in Europa , 25 in Asia, 8 in America de Nord, 8 in America de Sud, 8 in Africa si 2 in Oceania.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s