Pepenele rosu

Pepenele face parte din familia Curcubitaceae, originara din Africa, este o planta erbacee anuala. El este cultivat pe scara larga in intreaga lume datorita fructului gustos si de mari dimensiuni. Pepenele in unele regiuni din Romania mai poarta si denumirea de harbuz (Moldova) sau lubenita (Oltenia). Fructul sau are in medie 4 kg, este carnos, zemos si contine cca. 90% apa. Datorita continutului scazut in calorii acesta este bun in dietele de slabire. Semintele sale sunt bogate in Vitamina E. Are de asemenea o valoare terapeutica, sucul avand o actiune diuretica, fiind indicate bolnavilor de rinichi. Pepenele verde este foarte pretentios fata de caldura. Vegeteaza bine la 25-30°C, plantele mature putand sa suporte pana la 40°C. Trebuie cultivat numai in ogor propriu, pe soluri plane sau cu expozitie sudica si la distante de plantare care sa nu permita umbrirea reciproca a plantelor. Pepenele verde este destul de rezistent la seceta. Excesul de apa din sol sau atmosfera este daunator. Prefera solurile usoare, cu textura luto-nisipoasa sau nisipo-lutoasa, fertile, bogate in substanta organica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s