Varza

Varza este cea mai veche dintre toate legumele folosite de oameni. A inceput sa fie cultivata inca din epoca de piatra, in Orientul Apropiat. De-a lungul timpului, ea a fost inrudita cu alte legume, acum cuprinzand multe alte plante cum ar fi: Kale, Kohlrabi, Varza create, Conopida, Broccoli sau Varza de Bruxelles.

Este o planta de gradina, comuna, de forma rotunda, bienala sau perena. Poate ajunge la dimensiunea de 2.5cm, la maturitate, are frunzele verzi, tulpina groasa si florile compuse din 4 petale. Capatana verzei apare vara tarziu.
De la umiditate excesiva, varza se poate strica, se umfla frunzele. De la deshidratare, frunzele se vestejesc. Varza este o legume cu o valoare terapeutica ridicata. Este o planta rezistenta la frig suporta in faza de rasad temperaturi de -3 grade C, iar cand e dezvoltata pana la -7 grade C. Ea are nevoie de foarte multa apa si lumina.Varza timpurie se seamana la inceputul lunii februarie. Varza de vara se seamana la inceputul lunii mai. Varza de toamna si  rosie se seamana la mijlocul lunii mai.
 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s