Soia

Soia ( Glycine max) este o specie care face parte din familia de leguminoase Fabaceae, cultivata pentru semintele sale cu un continut mediu de ulei  si mare de proteine. Boabele de soia joaca un rol important in industria alimentara, ele continand 39 % proteine, 17 % ulei. Uleiul si faina de soia sunt utilizate in alimentatia umana. Acesta specie este originara din China, iar numele sau provine din japoneza. Soia este comercializata in intreaga lume datorita utilizarii sale multiple.
Cultura de soia este larg raspandita in intreaga planeta. Cele patru tari cu cea mai mare productie de soia sunt Statele Unite, Brazilia, Argentina si China. China este cel mai mare consumator de soia la nivel mondial destinat in hranirea puilor de gaina si porcilor.
Soia, fiind o leguminoasa, contribuie substantial la cresterea gradului de fertilitate al solului. Soia este o planta iubitoare de caldura, cantitatea de caldura necesara pentru a ajunge la maturitate fiind de 2200 – 2800°C. Durata perioadei de vegetatie este de 110 – 150 zile. Soia germineaza la o temperatura minima de 7 – 8°C. Temperaturile medii de 12°C in luna aprilie si de 20 – 21o in lunile iulie-august sunt hotaratoare pentru dezvoltarea normala a plantei. Soia este sensibila la temperaturile scazute (minus 1 – 2°C) si la oscilatiile mari de temperatura.  Soia nu este pretentioasa fata de sol, fapt ce permite cultura ei pe aproape toate tipurile de sol din tara noastra, cu exceptia solurilor grele, acide, salinizate.

Decis 2,5EC 500 ml

40.80 Ron cu Tva

Decis 25 WG este un piretroid de sinteza care actioneaza prin contact si ingestie, cu efect la nivelul sistemului nervos. Are efect repelent si de soc si actioneaza ca inhibitor de nutritie asupra insectelor. Decis 25 WG protejeaza cultura 7-10 zile, indiferent de stadiul de vegetatie. Acoperirea completa si uniforma a plantelor este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului insectelor. Decis 25 WG beneficiaza de o formulare moderna, caracterizata prin stabilitate ridicata la temperaturi mari si lipsa fotosensibilitatii. El poate fi aplicat si la temperaturi mai ridicate, fara diminuarea eficacitatii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s