Tantarul, un pericol public

Tantarii sunt insecte cu metamorfoza completa , care au un ciclu de viata aparte.
Cele mai multe dintre ele necesita prezenta apei ca un factor-cheie pentru intregul ciclu de viata de dezvoltare. In general tantarii sunt o specie de  insecte care s-au adaptat foarte bine mediului urban.Exista sute de specii de tantari diferite, fiecare prezinta particularitatile sale biologice.

Prezenta unor probleme cauzate de tantari este  usor de diagnosticat (existenta de muscaturi de obicei pe timp de noapte). In general femela tantar este cea care inteapa pentru a putea genera urmasi. Ea isi injecteaza saliva care contine mai multe proteine impiedicand coagularea sangelui in timpul muscaturii. Multe din aceste proteine poate provoca reactii in sistemul nostru de imunitate provocand diverse alergii.
Simptomele alergiilor sunt: febra, ameteli, confuzie, durere stomacala, dificultate in respiratie, dureri de cap, hematoame.
Cu toate ca pana acum nu s-a dovedit stiintific ca tantarii pot transmite virusul HIV, a fost insa constatat si dovedit ca acestia pot transmite boli grave precum encefalita virala, malarie etc. In ultima perioada se inregistraza cazuri constante de meningo-encefalita, cu ceva timp in urma fiind si riscul unei epidemii.

Putem preveni intepaturile tantarilor daca luam cateva masuri de precautie: sa purtam haine care sa ne acopere mainile si picioarele, sa folosim produse impotriva tantarilor, sa avem plase speciale la usi si ferestre si sa indepartam din jurul casei recipientele cu apa statuta.

 

SPRAY impotriva tantarilor

32.60 Ron cu Tva

Helpic Spray impotriva tantarilor ofera protectie, pana la sase ore, impotriva intepaturilor deranjante ale tantarilor, taunilor si ale altor insecte.
Datorita compozitiei speciale, spray-ul este rezistent la apa si eficace chiar si în cazul transpiratiei puternice. Este adaptat utilizarii de catre copii si persoanele cu pielea sensibila. Dupa epuizarea efectului (6 ore),  procesul se poate repeta.

Utilizare:

Lichidul se pulverizeaza uniform pe corp si se frectioneaza usor. Se vor proteja si partile corpului acoperite cu materiale subtiri, deoarece tantarii si taunii pot întepa si prin acestea. Lichidul poate fi utilizat si asupra materialelor textile. Este recomandat sa testati inainte gradul de patare pe o parte ascunsa a materialului.

Centrul pentru Terapie Controlata din Viena, Austria certifica faptul ca reducerea disconfortului cauzat de muscaturile sau intepaturile insectelor este de 270 de ori mai rapida ( de exemplu: durerea provocata de intepaturile viespilor poate dura pana la 5 ore si jumatate, in timp ce in cazul utilizarii lui Helpic dureaza intre 1 si 2 minute)

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s