Cum semanam si intretinem un gazon?

Insamantarea gazonului se face primavara devreme sau la sfarsitul verii.  Semanatul acestuia se face prin imprastiere cu mana.  Dupa semanat gazonul trebuie udat regulat si tuns de fiecare data cand iarba atinge inaltimea de 8-10 cm.
Pentru accelerarea cresterii gazonului puteti folosii deasemenea anumite ingrasaminte. Dupa aplicarea ingrasamantului gazonul trebuie udat.
Puteti avea gazon in doua moduri: fie il semanati prin imprastiere cu mana sau il cumparari sub forma de rulouri care se intind pe locul ales si trebuie calcat bine pentru a elimina aerul dintre pamant si radacina.

Inainte de insamantarea gazonului terenul trebuie curatatde buruieni  si sapat. Primul strat se niveleaza cu ajutorul unei greble iar cu cateva zile inainte de semanare trebuie sa il udati zilnic. Imprastiati semintele, tasati bine pamantul cu piciorul sau folosind un nivelator special pentru ca semintele sa nu fie luate de vant.  Dupa semanare si tasare , pamantul trebuie udat zilnic timp de doua saptamani. T undeti gazonul prima data cand acesta atinge inaltimea de 10-12 cm.
Pentru a avea un gazon sanatos si cu aspect placut cositul trebuie facut respectand anumite reguli. In lunile mai si iunie cand acesta este in perioada maxima de crestere gazonul trebuie cosit de doua ori pe saptamana.  In rest acesta se coase doar o data pe saptamana.  In perioadele secetoase iarba ar trebui sa fie tunsa cand atinge inaltimea de 6 cm.
Daca un gazon are o culoare neplacuta, este imbatranit mai ale pe timp racoros este un semn ca pamantul duce lipsa de fosfor. Daca pe gazon cresc muschi inseamna ca umiditatea este mare iar acesta trebuie uscat cu ajutorul unor tuburi de drenaj. Cand iarba este vestejita inseamna ca aceasta a fost tunsa in exces si trebuie sa utilizati un ingrasamant cu un continut mare de azot. Foarte mare atentie daca aveti si alte plantpe terenul pe care se afla gazonul.

 

Engrais Peluse Organique-Fertilizant peluza 10 kg

105.13 Ron cu Tva

FERTILIZANT PELUZA DCM este recomandat pentru amenajarea si intretinerea tuturor tipurilor de gazon.
Pe tot cursul anului, acest fertilizant organic ofera gazonului toate elementele nutritive necesare unei cresteri continue, cu radacini solide si o culoare verde profund.
Datorita sistemului unic MINIGRAN, Fertilizantul DCM pentru Peluza este usor si agreabil de utilizat si nu este eliminat in timpul tunderii peluzei.
Fara sa contina praf, se imprastie de o maniera curata si fara miros, iar repartitia omogena garanteaza o crestere egala a ierbii si un rezultat superb.
In pamant, materiile organice ale Fertilizantului DCM pentru Peluza sunt transformate de bacterii in humus (pamant fertil).
Astfel, structura, aerarea si viata microbiana a solului sunt imbunatatite, usurand inradacinarea ierbii.
Cu sistemul MINIGRAN oferiti peluzei dumneavoastra toate avantajele unui fertilizant organic, fertilizand solul de o maniera curata si sigura.

CUM SA-L UTILIZATI ?
Perioada de aplicare Martie-Aprilie-Mai-Iunie-Iulie-August-Septembrie. Pentru a obtine cel mai bun rezultat, imprastiati Fertilizantul pentru Peluza primavara si toamna.
Utilizati-l dupa ce ati tuns peluza sau chiar in momentul in care amenajati peluza, inainte de a semana semintele.

Fertilizant Peluza+Erbicid 20 kg

279.05 Ron cu Tva


Este un fertilizant organic cu actiune impotriva buruienilor.

CUM Sa-L UTILIZAtI ? Perioada de aplicare Aprilie-Mai-Iunie si Septembrie.

Utilizati Gazonul Curat DCM primavara, pentru a elimina buruienile inainte ca acestea sa faca seminte.
Imprastiati Fertilizantul – Ierbicid la o temperatura de minimum 15°C; actiunea este stimulata de conditii climatice ce favorizeaza fotosinteza (temperatura si lumina).
Tratati doar gazonul. Atentie sa nu tratati si alte plante in afara gazonului. Udati pe timp uscat pentru a accelera actiunea produsului. DOZA INDICATA : 0.4 Kg / 10m2.
In cazul unei cresteri rapide a buruienilor, repetati aplicarea dupa cateva zile.
Nu tundeti gazonul timp de 3-4 zile inainte si o saptamana dupa aplicarea produsului. Un tratament poate fi necesar si toamna in cazul in care semintele de buruieni prealabil formate incep sa germineze.Aplicandu-l si toamna puteti profita un timp mai indelungat iarna de un gazon verde.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s